Menu

Рахів-Київ поїзд прибуття в Рахів

06.08.2014 - Новини

Потягом з Центру Європи в столицю України м. Київ rakhiv_01   4 серпня  2014 року в місті Рахів відкрито курсування потяга Київ – Рахів та в зворотньому напрямі Рахів – Київ.
  На залізничній станції міста  Рахів новий потяг, про який було багато інформації і який чекали з нетерпінням, зустрічало багато мешканців Рахову, Рахівського району та гостей, керівники районних райдержадміністрації та райради, консул Румунії в Чернівцях, голови територіальних громад району, журналісти, громадські активісти. Святкового настрою присутнім додавали  учасники  самодіяльного  народного  оркестру гуцульських інструментів  Рахівського районного будинку культури, керівник П. Ерстенюка, одягнуті в яскравий гуцульський одяг, із гарними мелодіями та  трембітами.
Мер м. Рахів Я. Думен відкрив мітинг і подякував ініціаторам даного проекту  – колишньому міністру трансторту України О. Климпушу, громадському активісту І. Шостаку, проф. Ф. Гамору, керівнику Укрзалізниці Б. Остап`юку та всім хто сприяв даному проекту.

rakhiv_05

rakhiv_06
На мітингу виступили від районних райдержадміністрації та райради  голова РДА І. Вербіцька  і В. п. голови райради М. Фірка. Консул Румунії в Чернівцях Е. Молдован виразила також побажання готовності продовжувати співпрацю і свою підтримку в просуванні поекту над продовженням руху даного потяга до м.Сігет-Мармарошський(Румунія). Через залізничну станції в м. Рахів і м. Сігет в дорадянський період курсували поїзди з Відня до Лемберга(Львова), Будапешта, Праги
Було поздоровлено першого пасажира, що купив квиток на даний потяг, громадянку Нідерландів, якій мер м. Рахів Я. Думен вручив подарунок.
Ф. Гамор в запропонував скоригувати графік руху даного потягу і знайти  можливість скоротити час перебування  в дорозі. В зверненнях до представників Укрзалізниці було запропоновано, щоб даний потяг зупинявся на станціях в с. Кваси і смт. Ясіня для зручності багатьох відпочиваючих, які круглорічно приїзджають на лікування та відпочинок  в різних рекреаційних закладах розташованих в вказаних населених пунктах.
Багато цікавих фактів з історії будівництва і функціонування залізниці в гірській Рахівщині за 120 років розповів  місцевий історик-краєзнавець М. Ткач.

rakhiv_04

rakhiv_09

 Нагадуємо, що потяг №458 Рахів — Київ відправляється з залізничної станції м. Рахів в 12год.08хв.і прибуває на залізничну станцію м. Київ в 07 год. 00хв.

Приємної подорожі!!! 

rakhiv_02

rakhiv_03

rakhiv_07

 

IMG_16755

rakhiv_08

Із Києва поїзд курсуватиме по непарних числах через день, із Рахова – через день по парних. Із Рахова поїзд вирушатиме о 12:08 та прибуватиме до Києва о 7:00. Поїзд робитиме зупинки, зокрема, на станціях Чортків, Хмельницький, Тернопіль, Ворохта, Заліщики, Коломия, Яремче та Вінниця.

Нагадаємо, що рішення про призначення прямого поїзда Київ-Рахів прийняв генеральний директор Укрзалізниці Борис Остапюк на зустрічі із громадськими активістами.

Поїзд сполученням Київ – Рахів – Київ № 457/458 сформований з 12 пасажирських  вагонів: 5 купейних та 7 плацкартних вагонів, які підготувала Південно-Західна залізниця.

Детальніше щодо графіку потягу – дивіться на сайті Укрзалізниці.

Публікація фото та матеріалів, тільки за умови посилання на www.rakhiv.info